Biserica Ortodoxă Română face inventarul moaştelor. Ce ne facem dacă dă cu minus?

Am citit aici că Biserica Ortodoxă Română va face inventarul tuturor moaştelor din ţară, pentru ca românii să nu se închine cumva la relicve false.
Nu neg, este dreptul BOR să facă ori câte inventare vrea. Dar faptul că le vom vedea într-un catalog mă amuză. Oare ce se va întâmpla dacă dă cu minus şi nu sunt toate? Păi bănuiesc că facem rost.
Apoi, inventarul îşi propune şi să garanteze că toate moaştele la care ne închinăm sunt veridice şi nu sunt oase de nedemni/câini/vaci (scuze indienilor). Să ne aşteptăm să vedem de acum o etichetă cu “original” lângă moaşte?
Trecând peste toate astea, acţiunea asta a Bisericii e nimic în comparaţie cu tot ce face cea mai profitabilă afacere din România. Nu mă apuc acum să dezbat tot ceea ce face Biserica pentru a controla cât mai mult din tot ce se poate în ţara asta, pentru că aş scrie câteva pagini şi nu cred că e momentul. Mă limitez doar la a spune că mi-e indiferent dacă facem inventare, cataloage cu moaşte sau orice am mai face.
Am încetat de mult să mai cred că Biserica (insituţia) mai face ceva pentru oameni din pură evlavie. Nu, greşesc. Face multe pentru oameni. Pentru cei cu funcţii înalt-prea-sfinţite.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s