Go, go, Romania!

10 mai! Finala Eurovision Song Contest Danemarca 2014! Cea mai importantă zi din an :)) Astăzi Paula Seling şi Ovi intră în finală pentru România, cu piesa “Miracle“! Ca şi în 2010, când ne-au reprezentat cu piesa “Playing with fire”, suntem cotaţi ca fiind posibili câştigători. Mai jos am pus prestaţia României din semifinală.

Sunt convins că vom face impresie bună anul ăsta. Nu ştiu dacă vom câştiga, sunt subiectiv dacă mă gândesc la asta, dar avem o piesă şi un show de zile mari, sper ca Europa să voteze. Deci dacă eşti în afara României, uită-te la Eurovision pe canalul din ţara ta şi votează 06 la numărul afişat acolo!

În altă ordine de idei, făcând abstracţie de România, îmi pare rău că Moldova nu s-a calificat (iar sunt subiectiv). Piesa drăguţică, dar a lipsit ceva. Din păcate.

Eu voi vota Austria. De ce? Pentru că are o piesă genială iar interpreta, controversata Conchita, e o apariţie genială. Are voce, prezenţă scenică şi şarm. Ştie fata ce face. Deci dacă sunteţi în România, votaţi Austria!

Printre alţi favoriţi se mai află şi Suedia, Armenia, Spania, Ungaria, Olanda. Suedia e foarte bună, îmi place dar parcă lipseşte ceva pentru a câştiga. Tipa din Suedia cântă bine. De mişcat nu se prea mişcă dar are show bun. Armenia la fel. Nu mă dă pe spate prezenţa scenică a lui Aram MP3, dar vocea şi piesa sunt foarte bune, pentru mine. La fel şi Spania. Iar acum în Danemarca plouă, deci Ruth cu al ei “Dancing in the rain” e probabil în extaz. Poate să cânte direct de afară!

Ungaria are un mesaj puternic, despre violenţa domestică, iar piesa e foarte catchy, cred că va face impresie bună. La fel şi Olanda, mesaj drăguţ şi piesă de ascultat pe maşină la drum lung.

Per ansamblu, anul ăsta, Eurovisionul are piese foarte bune, faţă de alţi ani. Nu se ştie, ca în 2013 sau 2012, câştigătorul pentru că sunt foarte multe ţări favorite. Mă bucur că e şi România printre ele. Aici sunt toate, şi cele necalificate în finală:

Deci, deseară, de la 22, pe TVR 1, we’ll have a miracle!

Advertisements

One thought on “Go, go, Romania!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s