A fost cândva… Eurovision 2014

Ieri scriam un articol despre finala Eurovision, în care spuneam care sunt favoriţii mei anul acesta. Spuneam despre Austria că o voi vota (a câştigat), despre Suedia (a ieşit pe 3), Armenia (locul 4), Spania (locul 10), Ungaria (locul 5), Olanda (locul 2) şi mă bucur că ţările pe care le consideram favorite au fost în top 5, cu excepţia Spaniei, care a fost în top 10. Foarte bine, totuşi.

Paula si OviROMÂNIA. Ţara noastră a fost reprezentată de Paula Seling şi Ovi, cu piesa “Miracle”. Pentru mine, o piesă foarte bună, cu voci de excepţie şi un show pe măsură. Sigur că sunt subiectiv, dar adevărul e că au fost buni. Mă aşteptam la mult mai mult decât locul 12, dar asta contează acum mai puţin. Oamenii ăştia au muncit 3 luni zi de zi pentru Eurovision şi pentru România şi cine a urmărit tot ce înseamnă Eurovision 2014 ştie asta. Deşi sunt convins că voi vedea în presa din România o grămada de articole de genul “Eşecul României la Eurovision”, astea sunt tâmpenii la fel de mari cât respectivul trust. Doar că, din păcate, asta e calitatea unora dintre trusturile de presă din România. Şi oricum, nu se întâmplă doar la noi.

Important aici e să fim conştienţi de cât de mult au făcut ei pentru România şi cât de onorabil s-au prezentat pe scena Eurovision. Faptul că majoritatea voturilor nu au fost pentru noi nu a ţinut de ei. Pentru mine, Paula şi Ovi sunt nişte câştigători. Personal, mă simt mândru de modul în care au reprezentat România!

ConchitaAUSTRIA. Probabil victoria Austriei la Eurovision 2014 este printre cele mai controversate, dacă nu cea mai controversată din istoria Eurovision. Personal, am ţinut cu Austria, mai ales după semifinale. De ce? Pentru că are o piesă care mie îmi sună foarte bine şi o voce de excepţie (nu sunt specialist, deci îmi dau cu părerea ca simplu ascultător de muzică). Show-ul a fost foarte bine gândit şi pus în scenă iar Conchita, femeia cu barbă reprezentanta Austriei, a transmis un mesaj foarte puternic despre toleranţă, acceptare şi non-discriminare care mie mi-a plăcut foarte mult. Puţină lume înţelege că Conchita e un personaj creat pentru a transmite un mesaj, iar Thom, cel din spatele personajului, nu e un transgender wanna-be ci o persoană care a avut ceva de spus şi a găsit o modalitate inedită de a o face.

Personal, mă bucur că a câştigat Austria. Aseară, Europa a votat, pe lângă piesă, un mesaj. Zic eu, ăsta e un lucru pozitiv care spune multe despre ce înseamnă Eurovision-ul şi toleranţa în Europa.

Ca organizare, Danemarca a făcut un show de excepţie. Eurovision 2014, a fost, din punctul meu de vedere, mult mai bine organizat decât ediţiile anterioare. Foarte multe idei noi, care au adus ceva special în concurs. Felicitări Danemarca!

Până în primăvară, când intrăm iar în febra Eurovision, trebuie să înţelegem că acest concurs e un concurs de muzică, dar care merge mai departe de atât. Şi nu e suficient să ai o piesă de excepţie pentru a câştiga. Trebuie să transmiţi mai mult decât toţi ceilalţi.

Felicitări Austria şi felicitări România! Mi-aş dori să văd că Paula Seling şi Ovi vor fi primiţi în România ca nişte învingători. Pentru că asta sunt. Au fost un miracol pentru România şi merită toate aprecierile!

Aici prestaţia României şi aici prestaţia Austriei.

BRAVO ROMÂNIA!

BRAVO PAULA SELING & OVI!

Sursă foto Paula şi Ovi.

Sursă foto Conchita.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s