Error 404: high school not found

30 mai 2014. După 12 ani, 2 licee, mate-info, filo, mii de ore, mii de pauze, sute de teste, zeci de teze şi mai ales şi zeci de prietenii am spus GATA.

Paradoxal, au fost zeci de momente în care mi-am dorit să termin liceul. Acum, când îmi dau seama că de luni nu voi mai avea nici măcar o oră la care să întârzii şi nici o oră în care să stau cu ochii pe ceas aşteptând acel “fără 10” îmi dau seama că s-a încheiat o etapă foarte importantă, care pentru mine a fost specială din toate punctele de vedere.

În ultimii 4 ani, am învăţat mai mult decât formule la mate, fizică şi chimie, romane la română sau programe la info. Am învăţat că pentru a reuşi trebuie să mă axez pe ceea ce mă interesează cu adevărat. Că trebuie să îmi stabilesc priorităţi. Că mai important decât orice este să lupt pentru ceea ce îmi doresc.

Am intrat în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Dumbrăveni, mate-info, pentru că am crezut în faptul că voi folosi informatica după liceu. Am vrut să cred că acesta va fi viitorul meu. Dar în clasa a X-a am intrat în Consiliul Elevilor şi am realizat că nu informatică e ceea ce vreau să fac. În 3 ani de Consiliul Elevilor am învăţat lucrurile care m-au ajutat cel mai mult. Am cunoscut oameni deosebiţi alături de care am învăţat ce înseamnă cu adevărat să faci ce îţi place. Să lupţi pentru lucrurile în care crezi, să ai curajul să spui atunci când nu eşti de acord cu ceea ce se întâmplă şi să ai puterea să îţi asumi ceea ce faci atunci când greşeşti. Consiliul Naţional al Elevilor va rămâne pentru mine o etapă din anii de liceu pe care cu siguranţă nu o voi uita niciodată. O etapă care m-a format şi m-a ajutat să îmi dau seama ce vreau să fac în viitor.

În clasa a XII-a m-am simţit pentru a doua oară boboc. M-am transferat la Colegiul Naţional “Octavian Goga” Sibiu. Alt oraş, alt liceu, alt profil, alţi oameni. Dar acum, la final, mă bucură mai mult decât orice faptul că şi aici, în mai puţin de un an, am găsit oameni speciali, cu care nu m-am simţit niciodată “tipul nou din XII A”. Am învăţat din mers ce înseamnă filologia, CNOG şi clasa a XII-a.

Am fost întrebat care e clasa în care m-am simţit cel mai bine. În Dumbrăveni am fost în aceeaşi clasă, cu aceiaşi colegi timp de 11 ani. Acolo am învăţat să scriu, am crescut şi m-am maturizat. În Goga am fost un an, dar un an care pentru mine a reprezentat mult mai mult decât aş fi crezut în septembrie. A fost un an special din foarte multe puncte de vedere. Am înţeles că totul se poate schimba într-o clipă şi pentru a reuşi, trebuie să te adaptezi, dar rămânând tu în continuare.

Totuşi, liceul a însemnat mai mult decât atât. A fost şi perioada în care am învăţat să fiu eu cu adevărat, aşa cum ştiu, aşa cum pot, aşa cum vreau. Indiferent de ce înseamnă asta. Mereu am crezut că prietenii cu adevărat apropiaţi sunt cei care vor rămâne alături de tine atunci când te vor cunoaşte cu adevărat. În ultimii 4 ani am cunoscut oameni pe care îi voi ţine minte mereu. Am pierdut prieteni pe care nu îi voi uita niciodată. Am surprins, am dezamăgit, dar am fost eu. Şi mai ales, pentru o singură dată, am regretat un lucru pe care l-am făcut. Atunci mi-am dat seama ce înseamnă să pierzi cu adevărat pe cineva. Dar probabil că e una dintre lecţiile pe care a trebuit să o învăţ fără să-mi fie predată.

Ultimele zile au fost zilele în care am simţit că liceul se termină cu adevărat. Cele două banchete ale celor două licee prin care am trecut au fost speciale din toate punctele de vedere. Emoţii, dans, lacrimi, “nu vreau să plec” – momente de final pe care ni le vom aminti cu siguranţă.

Mulţumesc tuturor celor care mi-au fost prieteni în ultimii 4 ani, celor care îmi vor fi prieteni şi de acum înainte. Mulţumesc tuturor celor care şi-au lăsat amprenta în tot ceea ce pentru mine au însemnat anii de liceu!

“Timp, încotro mergi?…” 

Advertisements

2 thoughts on “Error 404: high school not found

  1. Ai dreptate. Liceul inseamna mult, foarte mult. E o perioada unica. Perioada in care inevitabil te schimbi, in bine, in rau, depinde de situatie. Dar, de acum incolo urmeaza o alta perioada importanta. Sunt sigura ca vei reusi sa treci cu bine de tot ce inseamna bac si admitere. Vor exista momente in care iti vei dori poate sa te intorci la liceu, ti se va parea greu, diferit, frumos, te vei simti in mii de feluri, dar, asa cum ai mentionat si tu, e important sa ramai TU, sa nu lasi pe nimeni sa te schimbe si sa te faca sa uiti cine esti, ce iti doresti si unde vrei sa ajungi. Iti doresc multa bafta dragul meu. Inca nu realizez ca a trecut atat de mult timp. Dar…sunt sigura ca te vei descurca si acum, asa cum ai facut-o in orice situatie dificila. Te pup!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s