Incepe Festivalul Egalitatii de Gen 2014 @ALEG

Intre 19 si 21 septembrie la Sibiu va avea loc unul dintre festivalurile mele de suflet (inca sper sa pot ajunge). FEG, sau mai exact, Festivalul Egalitatii de Gen, organizat de Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen (ALEG) Sibiu.

FEG 2014

Timp de 3 zile, Sibiul va fi cuprins de activitatile din cadrul festivalului devenit deja o traditie. M-am implicat in FEG incepand cu 2012 si desi anul acesta nu am reusit sa fiu foarte prezent in organizare, tin foarte mult la acest festival. De ce? Pentru ca e mai mult decat un festival, mai mult decat un proiect. Este, intr-adevar, un festival, dar mai mult decat atat, este o campanie menita sa deschida ochii si sa atraga atentia cu privire la subiectul violentei de gen si al egalitatii de gen.

Desi suntem in 2014, sunt inca o sumedenie de persoane pentru care femeia este supusa barbatului, pentru care barbatul trebuie sa fie capul familiei si pentru care este firesc ca intre femeie si barbat sa nu existe o egalitate. Noi, cei din ALEG, numim aceste lucruri stereotipuri. Iar FEG exista tocmai pentru a demonstra ca sunt gresite.

E un proiect drag, de suflet, pe care il recomand tuturor celor care intre 19-21 septembrie vor fi in Sibiu.

Mai multe despre festival (detalii, activitati, program) puteti citi AICI.

PS: desi de regula scriu cu diacritice, PC-ul de pe care scriu acum nu stie ce sunt ele, motiv pentru care scriu fara. Enjoy!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s