FSP-ul a votat. #SNSPA

Azi am votat în SNSPA, mai exact am ales, alături de ceilalți colegi din Facultatea de Științe Politice, studentul reprezentant din partea FSP. Deși trebuie să recunosc că în urma acestui articol pe care l-am scris despre cei patru candidați s-au iscat destul de multe voci contra, cum bineînțeles, au fost și pro, mă bucur de faptul că au fost persoane care mi-au spus că articolul i-a motivat să voteze. Chiar dacă unii au votat altfel. Pentru că asta a fost și ideea – să exprim un punct de vedere, dar cei care l-au citit să voteze în funcție de propriile convingeri.

Am susținut un candidat pentru că am crezut că e cel mai potrivit. Și cred în continuare, motiv pentru care l-am votat. Deși nu a câștigat însă, a ocupat locul doi, lucru pentru care îl felicit. Și așa cum i-am spus și lui, mă aștept ca implicarea lui în activitățile specifice acestui domeniu să nu se oprească din cauza alegerilor.

A câștigat Vlad Tebeica, cu un număr impresionant de voturi. Este absolut clar că majoritatea studenților din FSP au ales experiența, lucru pe care, așa cum spuneam și acum două zile, îl consider pozitiv. Văd în câștigarea alegerilor de către Vlad un lucru pozitiv. Nu mă îndoiesc de faptul că va reuși să se descurce, așa cum a făcut-o în ultimul an, de pe aceeași poziție. Mi-ar face plăcere ca peste un an să îi spun că m-a contrazis prin fapte față de cele scrise de mine în articolul precedent. O poate face.

Pe de altă parte, m-am bucurat să văd numărul mare de studenți din anul I care au votat. Implicarea în acțiunile de reprezentare, indiferent din ce poziție, nu ține de anul de studiu, de vârstă sau de preferințe. Țoți ar trebui să o facă. Și cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine.

Așa cum toate alegerile pe care le-am câștigat în Consiliul Național al Elevilor de-a lungul timpului m-au provocat să continui, așa cum acea rundă de alegeri pe care am pierdut-o m-a motivat să continui, așa îmi doresc să îi văd și pe ei. Până la urmă, un lucru e cert – reprezentarea nu ține numai de funcții. Vlad va avea nevoie de sprijin iar noi, ceilalți, vom avea nevoie de un reprezentant care să-l accepte și care să creadă în ceea ce face. Așa cum spuneam și în articolul precedent, alegerile nu au fost menite pentru a diviza FSP în patru ci din contră. Am ales, toți, persoana pe care am considerat-o, în majoritate, ca fiind cea mai potrivită. Iar acesta e un lucru care va trebui respectat de toți, indiferent de votul dat azi.

Felicitări Vlad, succes! Keep up the good work.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s