Something fresh for Eurovision 2015!

Cei care mă cunosc foarte bine știu că de câte ori mă întreabă cineva dacă mă uit la TV, am un singur răspuns: da, când e Eurovisionul! Astăzi, 8 martie, pe TVR 1 de la 20:30, live din Craiova, are loc finala Selecției Naționale Eurovision 2015.

scena-Eurovision-2015-580x244Deși în fiecare an mă întrebam cum ar arată Eurovisionul în România dacă ar fi preluat, de la TVR, de către un post privat (PRO TV, Antena 1 etc.), anul acesta mă bucur să pot lăuda TVR pentru organizare. Mai mult ca niciodată, am văzut Televiziunea Națională implicându-se și acordând o atenție specială evenimentului: de la perioada în care au început organizarea (mult mai devreme ca în alți ani, când totul s-a făcut pe ultima sută de metri, rapid, să fie făcut), la selectarea pieselor care au intrat în concurs și chiar la locație – Sala Polivalentă din Craiova, transformată de TVR (cu, trebuie să recunoaștem, sprijinul Primăriei Craiova), într-o sală de spectacol demnă de o finală națională a Eurovisionului. Tradiția de a muta Selecția Națională din București a început anul trecut, când a avut loc la Brașov. Cu toate acestea, dimensiunea evenimentului, spun eu, nu se poate compara cu cea de anul acesta.

Piesele. Nu sunt specialist în muzică pentru a face aprecierei despre calitatea celor 12 piese din concurs. Dar pot să spun, ca om care ascultă muzică și care cunoaște destul de bine Eurovisionul, care sunt cele mai potrivite piese pentru a reprezenta anul acesta România, din punctul meu de vedere.

TVR-ul trebuie, totuși, tras de urechi pentru că nu a publicat lista celorlalte aproximativ 80 de piese înscrise, care nu au fost selectate pentru Selecția Națională. Să sperăm că lucrul acesta se va întâmpla săptămâna viitoare, de dragul transparenței. Totuși, trebuie apreciat faptul că juriul care a selectat cele 12 piese finaliste a avut grijă să aleagă piese foarte diverse: de la rock, dance, a capella, balade și nu numai. Până să-mi aleg preferatul, am stat să mă gândesc între Luminița Anghel, CEJ, Tudor Turcu și Lara Lee. În alți ani îmi era extrem de simplu să mă decid. Dar anul acesta, cel puțin din punctul meu de vedere, avem în Selecția Națională piese foarte bune.

Lara Lee - SupermanVoi vota Lara Lee – Superman. De ce? Pentru că aduce un sentiment de fresh, e un nume nou, are o voce care mie, live, îmi sună foarte bine iar piesa poate avea priză la un număr mare de oameni. E radio friendly și poate ajunge foarte sus în finala internațională din Viena, în mai. Pentru că piesa este produsă de nume mari care au colaborat cu titani precum P!nk, Justin Timberlake sau Jessie J și au compus piesa care a reprezentat Norvegia în 2013 și a obținut locul 4 în finala internațională. Așadar, cei cărora vă place Superman, votați-o în seara asta, prin SMS la 1267 (numărul 08). Să aducem Eurovisionul în România! După peste 20 de ani de la prima participare a României, ar fi timpul să organizăm și noi Eurovisionul mare.

Sigur că voi susține câștigătorul, indiferent că e Lara Lee sau altcineva. Dar azi ne alegem favoritul. Iar favoritul meu e Lara Lee – Superman.

Foarte interesant este faptul că după episodul 2008 (când suedezii de la Biondo ar fi avut ocazia să aducă Eurovisionul în România, dar nu au fost trimiși la Belgrad, să reprezinte România), anul acesta, Selecția Națională din România a devenit atrăgătoare pentru nume mari din industria muzicală internațională. CEJ (Cotton Eye Joe, foștii Rednex), vor să reprezinte România cu piesa We were in love. Ar putea fi o idee. Dar eu rămân totuși în #TeamSuperman.

Un mare plus este faptul că în perioada în care liniile de vot vor fi deschide, pe scenă va urca Ruslana, care, în 2004, a câștigat finala internațională Eurovision și care a devenit o legendă a Eurovision.

Un recap cu toate piesele din Selecția Națională Eurovision 2015 (ignorați ordinea din video, e un top al cuiva, nu am găsit un video cu piesele în ordine aleatorie sau în ordinea intrării în concurs), puteți vedea AICI.

Sursă foto Sala Polivalentă – eurovision.tvr.ro

Sursă video – youtube.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s